August

L1004070
Bonsai på sten, udstillet hos Bonsai Werkstatt i Düsseldorf. Seki-joju eller Ishisuki på japansk.

Det er stadigvæk sommer, og august kan være en varm måned. Derfor er det stadigvæk vigtigt at have styr på træernes vanding, og havde de mindste Shohin-bonsai placeret i let skygge i middagstimerne, for at formindske fordampningen. En udtørret bonsai kan skades og sættes langt tilbage i vækst. Især løvfældende træer er følsomme overfor udtørring hvorimod nåletræer er mere hårdføre. Men som bonsai bør der udvises ekstra omsorg hvad angår vanding, da træerne har en begrænset mængde rødder.

Vær sikker på at du har en jordblanding der holder vand nok til en hel dag væk fra dine bonsai, hvis du ikke går hjemme og kan vande flere gange om dagen. Samtidigt skal træerne placeret efter de lysforhold de behøver, men også beskyttes mod udtørring pga. direkte sol hele dagen. Fyr og enebær tåler mere end de sarte Japanske Ahorn, og træerne skal behandles efter hvad de tåler.

På de Japanske bonsaigartnerier, vandes der mindst fire gange om dagen i sommermånederne. En gang om morgenen, lige før middagspausen og lige efter igen, for at sikre alle træer er vandet helt igennem. Sidste vanding igen henunder aften, så rødder og celler er fyldt op til natten. Det har amatørdyrkere naturligvis ikke tid til, og derfor er det vigtigt med den rigtige jordblanding (læs “marts” i kalenderen), og bonsaiens placering.

Generelt for sommeren kan alle træer snøres, men det er dog vanskeligere når løvfældende træer er fyldt med blade og derfor kan det anbefales at vente til efter løvfald hvor man kan se grenstrukturen bedre.

Nogle Potentilla blomstrer stadig på dette tidspunkt, ligesom sommerens Kusamono (græsser og blomstrende småplanter) kan nydes. Gødskning kan sættes lidt op igen efter træernes semi-dvaleperiode i juli, så de styrkes frem mod vinterdvalen.

Japansk Ahorn i Koju-en, Kyoto, japan. Bemærk at skålen er sat lidt på skrå så evt meget regn løver lettere af skålen som på dette tidspunkt er fyldt med rødder.
Japansk Ahorn i Koju-en, Kyoto, japan. Bemærk at skålen er sat lidt på skrå så evt meget regn løber lettere af skålen som på dette tidspunkt er fyldt med rødder.
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close